TAI Yönetim Kurulu Başkanı ve TAI Genel Müdürü ile Bir Araya Geldik

TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve TAI Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, 14 Şubat tarihinde TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması’nda sabit ve döner kanat kategorilerinde birincilik elde eden öğrencileri ağırladı. Ekip üyelerimiz ve akademik danışmanımız  ile birlikte bu davete katıldık.

Ekibimiz, TEKNOFEST 2018 kapsamında düzenlenen TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması’nda elde ettiği birincilik sebebiyle toplantıya katıldı. Ekip danışmanımız Prof. Dr. T. Hikmet Karakoç ve kaptanımız Emre Özbek, düzenlenen tanışma yemeği sonrasında Eskişehir Teknik Üniversitesi insansız hava aracı çalışmaları ve altyapıları üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda takımımızın 7 yıllık kronolojisine, atölye imkânlarına, uçak filosuna ve projelerine yer verildi. Ayrıca takımımızın araştırma projeleri de ayrıntılı olarak anlatıldı. Bu projelerden yakıt hücreli İHA konusu özellikle işbirliği kapsamındaki projeler olarak değerlendirildi.

TAI ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Anatolia Aero Design ekibi arasında çalışma ve iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla TAI tarafından en yakın zamanda Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne ziyaret planlandı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir