Blog

Eskişehir Teknik Üniversitesi Tanıtım Günleri

 

Üniversite tercih döneminin başlamasıyla birlikte  25- 28 Temmuz tarihleri arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi tanıtım günleri düzenledi.  Tanıtım günlerinde ekibimiz, aday öğrencilere başarılarımızı, çalışmalarımızı ve üniversitemizin bize sağladığı imkanları anlattı.

Okulda düzenlenen tanıtım toplantılarının ardından 3 gün boyunca Espark AVM’de filomuzu tanıtıp, aday öğrencilerle buluştuk.

TAI Yönetim Kurulu Başkanı ve TAI Genel Müdürü ile Bir Araya Geldik

TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve TAI Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, 14 Şubat tarihinde TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması’nda sabit ve döner kanat kategorilerinde birincilik elde eden öğrencileri ağırladı. Ekip üyelerimiz ve akademik danışmanımız  ile birlikte bu davete katıldık.

Ekibimiz, TEKNOFEST 2018 kapsamında düzenlenen TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması’nda elde ettiği birincilik sebebiyle toplantıya katıldı. Ekip danışmanımız Prof. Dr. T. Hikmet Karakoç ve kaptanımız Emre Özbek, düzenlenen tanışma yemeği sonrasında Eskişehir Teknik Üniversitesi insansız hava aracı çalışmaları ve altyapıları üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda takımımızın 7 yıllık kronolojisine, atölye imkânlarına, uçak filosuna ve projelerine yer verildi. Ayrıca takımımızın araştırma projeleri de ayrıntılı olarak anlatıldı. Bu projelerden yakıt hücreli İHA konusu özellikle işbirliği kapsamındaki projeler olarak değerlendirildi.

TAI ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Anatolia Aero Design ekibi arasında çalışma ve iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla TAI tarafından en yakın zamanda Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne ziyaret planlandı.

Anatolia Aero Design Ödüllü Filosu İle Espark’daydı

Anatolia Aero Design Ekibi bu yıl da ödüllü filosuyla Espark Alışveriş Merkezi’nde ödüllü filosunu halka tanıttı.

10-11 Kasım tarihinde Espark’ta sergilenen insansız hava araçlarına  ilgi oldukça yoğundu. Sergi alanına kurulan uçak simülasyonu ile ziyaretçilere uçuş imkanı sağlandı.

Şampiyon uçaklarımız ve ekibimiz Eskişehir halkının büyük takdirini aldı.

Aynı zamanda Akademik Danışmanımız Prof. Dr. T.Hikmet KARAKOÇ Ana Sponsorumuz ETİ Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emir TURAN ve sponsorlarımızdan Ozzaim Tool Supply’ın Genel Müdürü Esat ÖZZAİM’de stant ziyaretinde bulundu.

Çok kıymetli Eskişehir halkına, Akademik Danışmanımıza ve sponsorlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Yeni Takım Arkadaşlarımızı Arıyoruz!

Ekibimize  katılmak isteyenlerin, aşağıdaki linkte bulunan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Doldurulan formlar danışman hocamız Prof. Dr. T. Hikmet KARAKOÇ tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Uygun görülen arkadaşlar mülakata çağrılacaktır. Mülakat yeri ve saati sosyal medya hesaplarımızdan ve e-mail aracılığıyla duyurulacaktır. (Değerlendirme soruların ve cevapların önem sırasına göre puanlanması ile gerçekleştirilecektir.)

Son başvuru tarihi : 15 Kasım 2018

Başvuru için tıklayınız.

Fakülte Yönetimimizle Buluştuk

Ekibimiz; Fakültemizin Dekanı Sayın Prof. Dr. Semra Kurama, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Savaş Selahattin ATEŞ ve Fakülte Sekreterimiz Recai Çelik’e faaliyetleri  hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Akademik Danışmanımız Prof. Dr. T. Hikmet KARAKOÇ’un ekip üyelerimizi tanıtması ve gelecek projelerimiz hakkında bilgi vermesinin ardından ekip kaptanımız Emre ÖZBEK; atölyelerimiz, filomuz ve devam eden projelerimizi sundu.

Sayın Dekanımız ekip üyelerimizle sohbet edip, sorunlarımızı dinledi.

İlgileri için fakülte yöneticilerimize teşekkür ederiz.

Çalışmalar Hızla Sürüyor

Ekibimiz  yaz döneminde de çalışmalarına hızla devam ediyor. Uçuşlarda gözlemler yapıp, geliştirme fikirleri üzerinde çalışılıyor. Elektronik ekibimizin yoğun çabasıyla filomuzdaki eğitim uçaklarına otonom sistemi entegre etme imkanı bulduk. Yer istasyonunda atadığımız görevler (iniş,kalkış, yük bırakma) artık uçaklarımız tarafından otonom bir şekilde yerine getiriliyor. Sosyal medya hesaplarından uçuşlarımızı takip edebilirsiniz.

Ekibimiz Yeni Atölyelerine Kavuştu

Okulumuzun desteği ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Eski Hangar Binasında 5 mini atölye ekibimizin kullanımına verilmiştir. Bu atölyeler:

  • Kompozit Atölyesi
  • Boya Atölyesi
  • İHA Montaj Atölyesi
  • Elektrik-Elektronik Atölyesi
  • Batarya-Motor Test Atölyesi

Okulumuz yönetimine bu imkanlar için çok teşekkür ederiz. En yakın zamanda atölye donanımlarımıza ve gerçekleştirilen çalışmalara dair detaylı bilgiler websitemizde “Atölyelerimiz” başlığı ile ilginize sunulacaktır.

Minik Dostlarımızla Buluştuk

12 Mayıs 2018 tarihinde Eskişehir Bilim ve Deney Merkezinde “İnsansız Hava Araçları ve Atölye Çalışmaları” adlı etkinliğimize ilgi yoğundu. Etkinlikte atölye çalışmalarında çocuklarla birlikte arı modeli yaptık. Uçuş simülasyonu oyununa çocukların ilgisi büyüktü. Sergi alanımızda uçaklarımızı ve Anatolia Aero Design ekibini anlattık. Yaşı küçük farkındalığı büyük arkadaşlarımızla da tanışma imkanı elde ettik. Etkinliğimize katılan ve ilgi gösteren herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Bir başka etkinlikllte görüşmek dileğiyle.